thumb-koupelna-s-jedinecnym-vyhledem

Koupelna s jedinečným výhledem: z vany rovnou na vinici

Pan Josef se svou ženou Miladou hledali pro svůj dům klidné místo, které jim nabídne okouzlující výhled a prostornou zahradu, na jejíž části by mohli vybudovat vlastní vinici. Oba dva jsou totiž velcí milovníci vína. Není se tedy čemu divit, že pozemek pro vystavění rodinného sídla hledali na Znojemsku.

Podmínkou celé stavby bylo vybudovat osobitou koupelnu, která bude mít výhled právě přímo na vinici. A to se také podařilo. Dvoupodlažní novostavba se třemi koupelnami byla dokončena loni v září.

Naložit se do horké vany, popíjet dobré víno a výhledem z francouzského okna se kochat právě dozrávajícími hrozny na vlastní vinici. Možná vám to zní jako kýč. Možná je to ale i váš sen. A jak sám pan Josef říká, sny jsou tu proto, aby se mohly realizovat. „S mojí ženou jsme vždycky chtěli mít koupelnu, do které si budeme chodit odpočinout. Svou místnost, ve které budeme moci relaxovat, kochat se jedinečným výhledem a na chvilku zapomeneme na starosti všedních dnů. Proto jsme v našem novém domě vybudovali koupelnu pro nás, dospěláckou, a ještě dětskou, ve které mohou nerušeně dovádět naše děti. Obě dvě koupelny splňují vysoké nároky svých uživatelů,“ komentuje důvod více koupelen v domě pan Josef. 

Dominantou celé koupelny v patře pro rodiče měla být vana umístěna proti proskleným dveřím vedoucím na terasu. Do prostorou o rozloze 18 m2 tak byla umístěna tenkostěnná prostorná vana Laufen z kolekce Palomba Collection. Ze stejné kolekce byla vybrána také totemová umyvadla. Celou místnost zdobí obklady a dlažby JIKA ze série City. „Když jsem viděla první vizualizaci naší koupelny, ihned jsem si ji zamilovala. Obecně preferuji pravidlo méně je více a to přesně splňoval i návrh. Vana mě naprosto nadchla, i když jsem možná měla možná z počátku obavy z toho, jak budu vanu v prostoru snášet. Mám ráda, když si můžu ve vaně v klidu poležet třeba s knížkou. Mít čas pro sebe a obklopit se příjemným prostředím. A teď se mi to splnilo,“ uvádí paní Milada.  

U návrhů dětské koupelny jsme neměli pochybnosti o správné volbě. Architektka do ní navrhla zapuštěnou vanu a dvě samostatná umyvadla. „Když naše děti dovádí, voda lítá vzduchem. I z důvodu bezpečnosti jsem byla pro, aby v této koupelně byla vana zabudovaná. A díky dvěma umyvadlům přestaly ranní dohady, kdo si bude zuby čistit jako první,“ dodává s úsměvem paní Milada. Vodovodní baterie u vany je prakticky zakotvená na středu, ve zdi. Nikomu tedy nepřekáží a při případném uklouznutí nehrozí úraz. Ve vaně je samozřejmě instalován protiskluzový systém anti-slip. Ten je také ve vaničce u sprchové koutu, který je součástí této spodní koupelny. Vybavení je od stejné značky, ze série Val. Dlažba na stěnách i na zemi je od JIKA ze série Reno.

Třetí koupelna je určena především pro návštěvy. Je umístěna v přízemí, vedle pokoje pro hosty. Nabízí vše potřebné – prostorný sprchový kout, WC a skříňku na potřebné koupelnové doplňky. „V koupelně pro hosty miluji dlažbu. Je lesklá, ale přitom na ní nejsou vidět případné nečistoty. Tu nám chválí každý, kdo do koupelny vstoupí. Navíc působí teplým dojmem, což je v koupelně velmi příjemné,“ doplňuje ještě paní Milada. Dlažba je se série Di Pietra značky JIKA.