[ ↓ k navigaci ↓ ]

Ludmila Blažková

koupelna 2 koupelna 3 koupelna1 STÁVAJÍCÍ
Blaz¦îkova¦ü 0 Blaz¦îkova¦ü 1 Blaz¦îkova¦ü 3 Blaz¦îkova¦ü 4 Blaz¦îkova¦ü 5 xx

Co chci změnit a proč

Dobrý den, včera jsem se náhodně dozvěděla o soutěži Jika, a protože již delší dobu vážně přemýšlím o rekonstrukci koupelny, ihned jsem poměřila, nakreslila a vyfotila, abych ještě stihla účast v soutěži. Bydlím ve Zlíně v tzv. Baťovském domku, což je původní patrový domek postavený firmou Baťa pro své zaměstnance koncem 30.let minulého století. V té době to byl luxus, který je nyní překonaný jak dispozičně, tak hlavně rozměry jednotlivých místností, hlavně koupelny s WC. Koupelna je umístěná v rohu dispozice a sousedí s chodbičkou 1x2m a kuchyní o ploše 5m2, takže ji nelze rozšířit. Je zastaralá svým zařízením, povrchovými úpravami stěn a podlahy a má původní přívody vody a kanalizaci. Toužím po příjemné a pěkné koupelně s moderními zařizovacími předměty a koupelnovým vybavením - i když na ploše 2,0x1,6m včetně WC.

Co mě nejvíc štve

Na koupelně mě nejvíc štvou její pidirozměry, se kterými nic neudělám a její překonané vybavení, které hodlám změnit. Posílám také svůj návrh a měla bych velkou radost, kdyby se na něho podíval pan designer.

Vybráno k proměně

Baťovské domky, to už je legenda, ale současné potřeby, zejména pro koupelnový prostor, jsou opravdu už o kus dál. Problém pro vás uživatele je, že se jejich podoba, alespoň zvenku nemůže měnit, a tedy je nelze nikde přifouknout. Nezbývá, než pracovat s tím, co je k dispozici. Studoval jsem Váš návrh, který se snaží využít půdorys maximálně, ale mám obavy, že byste se tam pohybovali někde dost obtížně (zejména kolem WC) a některé detaily jsou zbytečně komplikované (zde mám na mysli ty zkosené rohy). Podívejte se na moje řešení se skutečnými výrobky JIKA, konkrétně ze setu Lyra. Především jsem Vám zmenšil sprchový kout, aby k toaletě a umyvadlu byl snazší přístup. Otočil jsem Vám otvírání vstupních dveří, jednak aby neztěžovaly pohyb v koupelně, ale především kvůli bezpečnosti. Vždy je velmi komplikované dostat se do malé místnosti s dveřmi otvíravými dovnitř, pokud se zde někomu udělá nevolno. Dveře jsem vrátil víceméně do současné polohy. Získali jsme tak prostor pro skříňky vedle sprchového koutu.

MICHAL JANKŮ, designér

[ ↑ k obsahu ↑ ]
[ ↑ k obsahu ↑ ]