135-let-vyhlasene-vyroby-ve-Znojme.jpg

135 let vyhlášené výroby ve Znojmě

Ve Znojmě vznikl v roce 1878 vůbec první evropský keramický závod Ditmara, kterou založil bývalý setník c. k. rakousko-uherské armády dr. Rudolf Ditmar. Vyrábělo se zde především nádobí a selská majolika.

Znacka-JIKA-podporila-nadejne-studenty-designu.jpg

Značka JIKA podpořila nadějné studenty designu

Jedinečnou příležitost připravila pro studenty Ateliéru Keramického designu z Plzně česká značka koupelnového vybavení JIKA. Mladí designéři si mohli během přípravy závěrečných prací vyzkoušet vývoj vlastního solitérního kusu přímo ve výrobním závodě v Bechyni. Výsledky časově i technologicky náročného projektu mohou až do konce kalendářního roku zhlédnout všichni návštěvníci Galerie koupelen LAUFEN v Praze.

Vice-nez-milion-korun-pro-nemocne-deti.jpg

Více než milion korun pro nemocné děti

Společnost Laufen CZ a Nadační fond Kapka naděje pomohly s rekonstrukcí koupelen dětských oddělení deseti nemocnic napříč Českou republikou v celkové hodnotě 1 045 296 korun. Prezidentka NF Kapka naděje Vendula Svobodová a generální ředitel Laufen CZ Ladislav Dvořák s potěšením konstatovali, že oproti původní dohodě se podařilo spolupráci navýšit téměř o 200 000 korun. A dohodli se na pokračování úspěšné spolupráce i v dalších letech.