Vice-nez-milion-korun-pro-nemocne-deti.jpg

Více než milion korun pro nemocné děti

Společnost Laufen CZ a Nadační fond Kapka naděje pomohly s rekonstrukcí koupelen dětských oddělení deseti nemocnic napříč Českou republikou v celkové hodnotě 1 045 296 korun. Prezidentka NF Kapka naděje Vendula Svobodová a generální ředitel Laufen CZ Ladislav Dvořák s potěšením konstatovali, že oproti původní dohodě se podařilo spolupráci navýšit téměř o 200 000 korun. A dohodli se na pokračování úspěšné spolupráce i v dalších letech.

 

Praha, 22. ledna 2013 – Společnost Laufen CZ, která na českém trhu zastupuje značky Laufen, Roca a Jika, pomohla během pěti let fungování charitativního projektu (28. 4. 2008 – 31. 12. 2012) s rekonstrukcí koupelen a toalet podle potřeb nemocnic vybraných na základě doporučení Nadačního fondu Kapka naděje v celé České republice. Hodnota projektu dosáhla 1 045 296 korun. Symbolický šek převzala v Galerii koupelen Laufen v Praze z rukou generálního ředitele Laufen CZ Ladislava Dvořáka prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje Vendula Svobodová. Naopak spolu s ředitelkou nadačního fondu Elen Švarcovou předaly Ladislavu Dvořákovi a Ingrid Hejkalové, manažerce marketingu a komunikace Laufen CZ, děkovný certifikát Kapky naděje za velice cennou spolupráci.

 2013_MACC_0375_Web 2013_MACC_0400_Web

Se svými požadavky se na fond obrátilo 10 nemocnic: FN Olomouc, FN Brno, Masarykova nemocnice Ústí nad Labem, Nemocnice Jablonec nad Nisou, Kojenecké a dětské centrum Valašské Meziříčí, FN Ostrava, Nemocnice Žatec, Nemocnice Kyjov, VFN Praha a Městská nemocnice v Litoměřicích. Jejich zástupci ocenili zejména komplexní nabídku, se kterou Laufen CZ jako součást světové jedničky Roca na trhu sanitární keramiky a kompletního vybavení koupelen disponuje, a to včetně technické pomoci. Důležitou roli v tom nesporně sehrála i nabídka speciálního sortimentu – kompletních koupelen pro tělesně postižené uživatele, sanitární keramiky uzpůsobené potřebám vozíčkářů a dalších pohybově limitovaných osob, s množstvím nezbytných madel, sklápěcích zrcadel či stoliček do sprchových koutů. Hlavní zájem však samozřejmě směřoval na dětské klozety, umyvadla, sprchové kouty, keramické výlevky atd.

2013_MACC_0389_Web 2013_MACC_0413_Web

„S potěšením jsme během uplynulých let zaznamenávali konkrétní výsledky, postupné rekonstrukce koupelen pro dětské pacienty v různých nemocnicích v celé České republice. Potěšil nás zájem o naše výrobky i spokojenost s touto praktickou formou pomoci. A jsem velice rád, že jsme se při uzavření tohoto projektu s Vendulou Svobodovou, prezidentkou Kapky naděje, na tomto hodnocení shodli. V nejbližší době se sejdeme nad novým projektem, který by měl opět vylepšit podmínky při uzdravování těch nejmenších pacientů,“ uvedl Ladislav Dvořák.

 
Foto: Macciani