expo-2015-v-barvach-znacky-JIKA

EXPO 2015 V BARVÁCH ZNAČKY JIKA


Společnost Laufen CZ je partnerem výstavy EXPO 2015. Motto světové výstavy „Potraviny pro planetu, energii pro život“, které klade mimořádný důraz na šetrné zacházení se životodárnou vodou a její úsporou, dokonale souzní se zaměřením tradičního výrobce kompletního vybavení koupelen napříč jeho produkcí. Značka JIKA ovšem vybavila český pavilon nejen sanitární keramikou, ale i obklady a dlažbami, které jsou nově v sortimentu značky. V rámci expozice se JIKA představí také tvorbou mladých designérů, která vzniká v rámci projektu JIKA ART.

Doslova již za pár dnů, přesně 1. května 2015, se otevřou brány EXPO 2015 v severoitalském Miláně. Světová výstava potrvá až do konce října letošního roku a zájemci budou mít příležitost navštívit také pavilon České republiky, který italská média zařadila do TOP 5 hned za domácí prezentaci. Významným partnerem české expozice je společnost Laufen CZ, respektive značka JIKA. Do výstavních prostor dodala mimo jiné sanitární keramiku designových řad Cubito a Cubito pure či kompletní vybavení toalety pro handicapované ze série Deep by Jika. Ovšem zásadní světovou premiéru zde zažije novinka v produkci značky JIKA, a to obklady a dlažba ze sérií Whites a City.

Česká expozice zaujímá plochu 1362 m2.  Položeno zde bylo přesně 726,8 m2 obkladů a dlažeb z produkce značky JIKA. Bílé obklady Whites Brillo ve formátu 25x40 cm pokryly téměř 360 m2 stěn. Na podlahy byla vybrána série City, která je mimořádná efektem cementové povrchové úpravy a k dispozici je v široké škále formátů. V Miláně posloužily ty největší, 60x60 a 80x80 cm v antracitové barvě. Za zmínku stojí, že to je mimořádný formát, 80cm čtverce se v nabídce výrobců dlažeb objevují zcela výjimečně. City tvoří součást nabídky JIKA v oblasti mrazuvzdorných dlažeb a s oblibou je využívána především v moderní architektuře. Precizní provedení včetně zabroušení hran je ideální pro minimalizaci spár.

Obklady a dlažby značky JIKA, které patří do nabídky značky od podzimu 2014, již nyní tvoří významnou součást produkce Laufen CZ. Nabízejí se zatím ve 12 designových řadách, dalších sedm sérií je na výběr v oblasti mrazuvzdorných dlažeb.